Skip

Alle gode ting er tre

MS Polarlys har fått navnet sitt fra lyset som danser over nattehimmelen, og er det tredje skipet vårt med dette navnet.

SKREVET AV CARRIE HUTCHINSON

Det ligger i navnet

Navnet er perfekt for et skip som er spesialbygget for kystruten og som seiler langs norskekysten året rundt – under midnattssolen om sommeren og nordlyset om vinteren. MS Polarlys ble bygget i 1996, men gjennomgikk en full renovering i 2016. Skipet har et nedtonet Arktis-inspirert interiørdesign, og kan ta imot opptil 619 gjester. Om bord kan de nyte alle fasiliteter, som tre restauranter, panoramasalong, bakeri, bar, iskrembar, boblebad på dekk, badstue og selvfølgelig et observasjonsdekk der de kan nyte utsikten over spektakulære fjorder og isbreer.

MS Polarlys, Brønnøysund. Foto: Merle Klein

Hurtigruten-gjester på RIB-safari i Saltstraumen. Foto: Rune Kongsro

En av de beste tingene med å seile langs norskekysten, er antallet havner du kan besøke underveis. Du får muligheten til å utforske små tettsteder og større byer, i tillegg til å bli med på forskjellige utflukter ute i naturen. Det var Henrik Ibsen som gjorde konseptet friluftsliv populært, da han skrev om hvor viktig naturen var for fysisk og mentalt velvære. Ikke overraskende har det blitt enda mer populært å tilbringe tid ute i naturen det siste året. På reiserutene med Polarlys vil du alltid finne mange muligheter for en fottur i fjellene eller en spasertur langs kysten.

MS Polarlys i Tromso. Foto: Aslak Tronrud

Polarlys den første

Det nåværende skipet er ikke det første i Hurtigruten-flåten som bærer dette navnet. Det var SS Polarlys, et dampskip som ble bygget i 1912 for å frakte passasjerer og last. Hun seilte opp og ned norskekysten i 28 år før hun, mens hun lå ankret opp i Bergen i 1940, ble tatt av tyske tropper for å være losjiskip. Etter krigen returnerte SS Polarlys til sin kysttjeneste frem til 1951, før hun ble solgt til den norske marinen og gitt navnet Valkyrien.

En fun fact: SS Polarlys var settingen for Georges Simenons detektivroman Le Passager du Polarlys, som først ble utgitt i 1932.

Hurtigruten MS Polarlys (1952) i Trondheim ca. 1990. Fhoto: Trondheim Havn

Hurtigruten-skipet SS Polarlys fra 1912 ankommer Molde. Foto: Anders Beer Wilse (1865–1949)

Nummer to

Hurtigruten tapte mye av flåten under andre verdenskrig, så tiltak ble igangsatt for å bygge den opp igjen. Neste versjon av SS Polarlys var det syvende skipet som ble lansert etter krigen, bygget på Aalborg skipsverft i Danmark og satt i drift mot slutten av 1952. Hun hadde plass til 450 passasjerer, og hadde 186 køyeplasser. De neste fire tiårene fraktet Polarlys passasjerer langs kysten av Norge, først fra hjemhavnen Bergen, og deretter fra Tromsø. Etter to renoveringer –lugarer med toalett ble nstallert under den andre – ble Polarlys pensjonert i 1994 og solgt til den internasjonale hjelpeorganisasjonen Mercy Ship. Hun fikk det nye navnet Caribbean Mercy, og brukte det neste tiåret på å seile i Det karibiske hav for å yte humanitær og medisinsk hjelp til de som trengte det i.

Del disse artiklene

Utforsk med oss

Bli med originalen langs norskekysten. Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få spesialtilbud og informasjon om nye reiseruter før alle andre.

Kontakt oss for å snakke om den neste reisen din

I denne utgaven

< Innhold