Utforska med oss

Se norska kusten i ett annat ljus

Klicka på högtalarikonen för ljud

Utforska med oss

Se norska kusten i ett annat ljus

Klicka på högtalarikonen för ljud

VI kommer att utforska

Välkommen till Hurtigruten Norge och till vår tidning. Vi önskar dig en trevlig resa och läsning.

Det mystiska norrskenet har i århundraden lockat besökare från alla världens hörn. Upplevelsen är svår att beskriva – det är något som måste upplevas! Men detta är bara en av många bra anledningar att besöka den nordligaste delen av Norge. Som resmål bjuder Nordnorge och Arktis på några av världens mest spektakulära naturupplevelser.

Dessa nordliga områden är en unik region. Här kan du besöka platser som ligger bortom allfartsvägen men samtidigt är lättillgängliga. Medan himlen bjuder på dansande norrsken kan du besöka både moderna städer och traditionella fiskebyar. Bland enorma fjällkedjor, vidöppna hav, djupa fjordar och vackra ölandskap finns det också ett rikt djurliv.

Att besöka Norges nordligaste landsdel bjuder på en blandning av nytt och gammalt, natur och kultur, inflyttare och familjer som har bott i norr i generationer. Gemensamt för dem alla är kärleken till regionen och ett äkta engagemang för att bevara och visa upp regionens unika kultur- och naturarv.

Naturen har format samhället, konsten, teknologin, insamlingen av naturresurserna och maten.

Det nordliga köket bågnar av recept som baseras på unika och rena råvaror – från både fjäll och hav. Om du reser till Nordnorge är jag säker på att du reser hem med mycket glädje – både i hjärta och mage.

Mitt tips är helt enkelt att åka norrut! Här väntar överraskningar, kunskap och upplevelser utöver det vanliga. Du kommer att ha lust att resa tillbaka om och om igen.

Hedda Felin Vd Hurtigruten Norge

Vill du uppleva det norska friluftsliv?

I Norge är friluftsliv djupt förankrad i kulturen och kärleken för naturen genomsyrar stora delar av den norska vardagen.

Håll dig uppdaterad

Registrera dig för vårt nyhetsbrev för specialerbjudanden och nya resplaner.

Telefon: 0775-868 145 Telefontider: Mån–fre: 08.00–18.00

E-post: booking@hurtigruten.com

En digital tidskrift från Hurtigruten. Ingen del av denna tidskrift får återskapas utan skriftligt medgivande från Hurtigruten.

Publicerad av Grin Creative

I dette nummer

Innehåll >