Udforsk

Den originale Kystrute

Klik på højttalerikonet ovenfor for lyd

Udforsk

Den originale Kystrute

Klik på højttalerikonet ovenfor for lyd

Få kredit på 90 EUR ombord i dag

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og få særtilbud og nye ruteplaner som en af de første samt kredit på 90 EUR ombord på dit første krydstogt.

Det er en hel unik oplevelse at rejse med Den norske kystrute.

Siden 1893 er udenlandske turister blevet forkælet med verdens mest fantastiske kystlandskaber side om side med de lokale rejsende. Sammen sejler vi ombord på de samme Kystruteskibe, der servicerer kystens lokalsamfund, medbringer post, friske fisk, vigtigt gods, fragt og lokale passagerer til deres destinationer.

Vi driver fortsat vores rutefart med denne arv i tankerne. Man kan rejse med et arbejdsskib med moderne komfort og opleve den samme kystlinje, som vores første rejsende så for næsten 130 år siden. Mens rejsende fra hele verden står på dækket og ser på, går lokale passagerer til og fra borde, og gods bliver lastet og losset fra skibets bagbordsside.

Med vores små og specialbyggede skibe kommer vi tæt på naturens vidundere og på hverdagens kystliv på en måde, som et stort krydstogtskib ikke kan. Det er bæredygtighed i praksis – kombinationen af et arbejdsskib langs kysten og en flydende turistattraktion.

Jeg bliver ofte spurgt, hvad min foretrukne del af rejsen er, og for mig er det maden! Ombord kan man spise middag, mens man kigger ud på de samme steder, hvor mange af ingredienserne på tallerkenen er avlet, dyrket eller høstet. Vores kokke serverer moderne retter med inspiration fra de norske, kulinariske traditioner – et koncept vi kalder Norway's Coastal Kitchen – med kød, fisk og andre friske råvarer, som lokale producenter og leverandører på ruten har leveret direkte til skibet. Det bliver bare ikke friskere.

Vores klassiske rejse begynder i Bergen, der er Norges næststørste by. Når vi forlader de brostensbelagte gader og det gamle bybillede og sætter kursen nordpå, besøger vi fjorde og sejler ved siden af høje fjelde og spektakulære landskaber og krydser undervejs Den arktiske Polarcirkel.

Undervejs lægger vi til i 34 havne – fra små og større fiskerbyer til travle, arktiske byer som Bodø og Tromsø – inden vi når vores destination i Kirkenes, der ligger blot 15 kilometer fra grænsen til Rusland.

Vi er stolte af vores arv, og vi er også stolte af, at vi sejler op og ned ad Norges forrevne kyst på alle årstider, døgnet rundt. Mange ting har ændret sig, siden Hurtigrutens grundlægger, kaptajn Richard With, sejlede første gang i 1893, men kernen i Den norske kystrute er stadig den samme. Nu bringer vores moderne kystskibe rejsende tæt på hverdagslivet, som vi forbliver en del af, på det, der er blevet kaldt “verdens smukkeste sørejse”.

Hedda Felin Administrerende direktør, Hurtigrutens Kystrute

Har du hørt om lefse?

Den fleksible spise er en fast bestanddel i traditionelle norske hjem, på caféer og endda på færger i hele landet. Lefse er sød eller krydret, tyk eller tynd, kan laves af hvede eller kartofler og serveres med et bredt udvalg af tilbehør. Afhængigt af varianten kan lefse spises som et alternativ til brød eller som en sød kage til kaffen.

Telefon: 89 88 47 60 Åbningstider på telefon: Man - fre: 08.00 - 18.00

Email: booking@hurtigruten.com

Dette digitale magasinet er publisert for Hurtigruten Norge. Dette magasinet kan ikke reproduseres uten skriftlig samtykke fra Hurtigruten Norge.

Udgivet af Grin Creative

I denne udgave

Indhold >