Utforsk

Den originale kystreisen

Klikk på høyttalerikonet over for lyd

Utforsk

Den originale kystreisen

Klikk på høyttalerikonet over for lyd

Få 900,- til å bruke om bord i dag

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, og få spesialtilbud og nye reiseruter før alle andre. I tillegg får du 900,- til bruk om bord på din første sjøreise.

Å reise med Hurtigruten langs norskekysten er en helt unik opplevelse.

Siden 1893 har internasjonale turister fått oppleve noe av verdens vakreste kystlandskap. Side om side med lokale reisende har de seilt på skipene som betjener lokalsamfunnene langs norskekysten, som frakter post, fersk fisk, livsviktige varer og annen last fra havn til havn. Det er en arv vi har hatt med oss i mange år, som selv i dag er forankret i alt vi gjør.

Du kan oppleve den samme kystlinjnen som de første gjestene gjorde for snart 130 år siden. Om bord de små, spesialbygde skipene våre kommer du tett på naturen og hverdagen langs kysten på en måte som ikke er mulig på store cruiseskip. Dette er bærekraft i praksis – kombinasjonen av et skip i tjeneste og en flytende turistattraksjon.

Jeg blir ofte spurt om hva jeg liker best med reisen, og for meg er det maten! Om bord kan du spise deilig mat mens du ser ut på stedene mange av ingrediensene på tallerkenen din ble dyrket og høstet. Kokkene våre serverer moderne retter inspirert av norske mattradisjoner – et konsept vi kaller Norway’s Coastal Kitchen – med kjøtt, fisk og andre ferske råvarer levert direkte til skipet av lokale produsenter og leverandører langs ruten vår. Det skal godt gjøres å få mat som er ferskere enn dette.

Den klassiske reisen vår starter i Bergen. Vi legger de brosteinsbelagte gatene og de gamle bygningene bak oss, og setter kursen nordover. Underveis besøker vi fjorder og seiler forbi ruvende fjell og spektakulære landskap, før vi krysser den nordlige polarsirkel.

Vi besøker 34 havner – fra små fiskevær og tettsteder til pulserende storbyer som Bodø og Tromsø – før vi når endestoppet vårt i Kirkenes, bare noen kilometer fra den russiske grensen.

Vi er stolte av historien vår, og av at vi seiler opp- og nedover norskekysten året rundt, 24 timer i døgnet. Det er mye som har endret seg siden Hurtigruten-grunnlegger kaptein Richard With satte seil på den første avreisen i 1893, men kjernen av Hurtigruten-opplevelsen er fortsatt den samme. I dag tar de moderne kystskipene våre deg tett på hverdagen i det som kalles verdens vakreste sjøreise.

Hedda Felin Konsernsjef, Hurtigruten Coastal

Er du glad i lefse?

Lefsen er en klassiker i det tradisjonelle norske kostholdet, på kafé og på fergestrekninger. Den kan være søt eller salt, tykk eller tynn, av hvete eller potet, og kan serveres med en rekke forskjellige pålegg og tilbehør. Den kan brukes som et alternativ til brød eller som en godbit til kaffen.

Telefon: 800 24 934

Telefontid reservasjoner Man - Fre: 08.00 - 18.00

Email: booking@hurtigruten.com

Dette digitale magasinet er publisert for Hurtigruten Norge. Dette magasinet kan ikke reproduseres uten skriftlig samtykke fra Hurtigruten Norge.

Publisert av Grin Creative

I denne utgaven

Innhold >