Upplev

Den klassiska resan längs kusten

Klicka på högtalarikonen ovan för ljud

Upplev

Den klassiska resan längs kusten

Klicka på högtalarikonen ovan för ljud

Få 90 EUR att handla för ombord idag

Registrera dig för att få vårt kostnadsfria nyhetsbrev och var först med att få information om specialerbjudanden och nya destinationer, plus 90 EUR att handla för ombord vid din första kryssning.

Att resa längs den norska kusten är verkligen en unik upplevelse.

Sedan 1893 har turister från hela världen fått uppleva de mest häpnadsväckande kustlandskapen i världen tillsammans med lokala resenärer. Tillsammans reser vi ombord på samma fartyg som tillhandahåller tjänster för samhällena längs kusten och levererar post, färsk fisk, viktiga varor och fungerar som lokaltrafik för kustbefolkningen.

Även idag färdas vi längs samma sträckor med det arv som ligger oss varmt om hjärtat. Med moderna bekvämligheter och fartyg får du uppleva samma kustlinje som våra första gäster blickade ut över för nästan 130 år sedan. Medan resenärer från hela världen njuter av utsikten från däck hoppar lokala passagerare av och på och last levereras och lastas på fartygen.

På våra små, specialbyggda båtar kan du komma nära naturens under och vardagslivet på kusten på ett sätt som inte är möjligt med stora kryssningsfartyg. Vår verksamhet genomsyras av hållbarhet, bland annat genom att våra fartyg används för både transport och turism.

Jag får ofta frågan vad jag gillar bäst med resan, och då brukar jag svara att det är maten! Ombord kan du äta middag och titta ut över platser där många av ingredienserna på din tallrik har odlats och skördats. Våra kockar serverar moderna rätter som hämtar inspiration från norsk mattradition – ett koncept vi kallar Norway’s Coastal Kitchen – med kött, fisk och andra färska råvaror som levereras direkt till fartyget från lokala producenter och leverantörer längs rutten. Det kan inte bli mer färskt än så.

Vår klassiska resa börjar i Bergen, Norges näst största stad. När vi lämnar kullerstensgatorna och de gamla byggnaderna bakom oss och beger oss norrut gör vi avstickare in i fjordar och passerar höga fjäll och spektakulära landskap. Vi korsar till och med polcirkeln.

Längs vägen stannar vi till i 34 hamnar – från små fiskebyar och samhällen till livliga arktiska städer som Bodø och Tromsø – innan vi når vår slutdestination Kirkenes, alldeles i närheten av den ryska gränsen.

Vi är stolta över vårt arv, men också över att vi reser fram och tillbaka längs den natursköna norska kusten dygnet runt, året runt. Mycket har förändrats sedan Hurtigrutens grundare, kapten Richard With, gjorde den första resan 1893 – men essensen i resorna längs den norska kusten är fortfarande densamma. Under den resa som brukar kallas ”världens vackraste resa” kommer du fortfarande nära de kustsamhällen som våra moderna fartyg har blivit ett naturligt inslag i.

Hedda Felin VD, Hurtigruten Coastal

Har du hört talas om lefse?

Det liknar pannkakor och äts i norska hem, men serveras även på kaféer och till och med på färjor runt om i landet. I Norge är lefse antingen söta, salta, tjocka eller tunna och kan bakas med både vetemjöl och potatis och serveras med en mängd olika tillbehör. Beroende på vilken typ av lefse det handlar om kan de fungera både som smörgåsar eller fikabröd till kaffe.

Telefon: 0775-868 145 Tider för telefonbokning: Mån–fre: 08.00–18.00

E-post: booking@hurtigruten.com

Det här digitala magasinet har publicerats för Hurtigruten Norge och får inte reproduceras utan skriftlig tillåtelse från Hurtigruten Norge.

Publiceras av Grin Creative

I detta nummer

Innehåll >